Прв јавен повик на #ФИТР за ко-финансирани грантови во 2021 година, 6 милиони евра за микро, мали и средни компании за технолошки развој за забрзан економски раст:


➡ до 2,5 милиони денари за микро компании
➡ до 5 милиони денари за малите компании
➡ до 70% од вкупната вредност на буџетот за инвестицискиот проект
➡ до 10 милиони денари за средните компании или 60% од вредноста на проектот

Целта на овој Инструмент е да се обезбеди финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и приватни здравствени установи („ПЗУ“) за забрзан економски раст со цел надминување на последиците од КОВИД-19.

 

Рокот за аплицирање трае до 06.04.2021, а ова е линкот до повикот: https://fitr.mk/zabrzan-ekonomski-rast/?fbclid=IwAR06aiMJdcjwfoQmT93yOnk1b6PCHk3DjF6nBxPtue4LMMk0QNQUrjAKvBs