Датум и Време: 2021-03-05 11:00


Ги покануваме сите компании и ПЗУ да се пријават на инфо сесијата со Фондот за иновации и технолошки развој на која ќе се презентираат условите за аплицирање на отворениот јавен повик за инструментот за поддршка - Кoфинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст на следниот линк:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pc7IsdTBkDavS4I59KwVn0ZbGTwm_Cq2Z2l9vYDjPto/edit?fbclid=IwAR2IfbVJbZY6feB12rA4RMNjQuhM6TgFur_dvfLfhs20p8JxiJ7PN-2Xc9o#gid=822587218

 

Инфо сесијата ќе се одржи на 05.03.2021 година (петок) со почеток од 11:00 - 12:00 ч преку апликацијата ЗООМ на следниов линк: https://us02web.zoom.us/j/81618924745.

 

Meeting ID: 816 1892 4745
Passcode: 300404

Empty image
Датум и Време: 2022-05-16 15:39

 

 Виртуелен настан за B2B состаноци помеѓу кластери, компании, универзитети и истражувачки центри. Фокус сектори:

· Технологии за океани и мориња

· Дигитални технологии

· Одржлив развој

 

Учеството на настанот не се наплаќа.

Сите заинтересирани компании потребно е да се регистрираат најдоцна до 8 јуни на https://innovatmatch-2020.b2match.io/

Датум и Време: 2022-05-16 15:39

Локација: Центар за развој на Југоисточен плански регион, Булевар Маршал Тито бр. 1-1, Струмица
Дати: 04.03, 05.03, 06.03, 09.03 и 10.03.2020
Време: од 10:00ч до 16:00ч

Датум и Време: 2021-02-26 11:00

 

Министерство за економија на РСМ и Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, организираат инфо средба со цел презентирање на програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2021 година.


Настанот ќе се одржи виртуелно преку zoom платформа на 26ти февруари 2021 година со почеток од 11:00 часот со вклучување на следниот линк

 

Претставници на Министерството ќе одржат кратки презентации, но со цел подетална информираност и поттикнување дискусија во насока на одговор на прашања поврзани со мерките.

Empty image
Датум и Време: 2022-05-16 15:39

 

Виртуелен настан за вмрежување „Technology & Business Cooperation Days 2020“
14 – 16 јули, 2020 година

Виртуелен настан за б2б состаноци помеѓу компании од следниве сектори:
• Индустрија 4.0 и паметни фабрички решенија
• Ресурси и енергетски ефикасни технологии за производство
• Одржлива енергија и мобилност
• Алатки за мерење

Учеството на настанот не се наплаќа.

Сите заинтересирани компании потребно е да се регистрираат најдоцна до 30 јуни на https://technology-business-cooperation-days-2020.b2match.io/

Датум и Време: 2019-12-17 13:00
Локација: Strumica, Centar za razvoj
Адреса: Ulica Sv. Pantelejmon
Организатор: Centar za razvoj na JIPR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Empty image
Датум и Време: 2020-08-12 08:58

ИНТЕГРИРАНИ АКРЕДИТИРАНИ ОБУКИ


14 – 18.09.2020


ISO 9001:2015 – Систем за управување со квалитет
ISO 14001:2015 – СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА
ISO 45001:2018 – Систем за управување со безбедност и здравје
ISO 22000:2018 – СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА
ISO 27001:2013 – Систем за управување со безбедност на информации
ISO 20000-1:2018 – СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО УСЛУГИ

Датум и Време: 2021-02-24 08:29

EIT Digital, дел од Европскиот институт за иновации и технологија (ЕИТ), го најавува EIT Digital Challenge 2020, интернационален натпревар за технолошки стартап компании.


Право на учество имаат сите европски брзорастечки технолошки компании од кои 20 компании ќе бидат избрани да се презентираат пред жири-комисија и инвеститори во ноември 2020 година.

Најдобрите 5 компании ќе добијат 12-месечна поддршка од EIT Digital Accelerator во висина од 50.000 евра.

Најдобрата компанија од програмата ќе биде наградена со 100.000 евра.

Датум и Време: 2019-12-17 13:00
Локација: Strumica, Centar za razvoj
Адреса: Ulica Sv. Pantelejmon
Организатор: Centar za razvoj na JIPR

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Датум и Време: 2020-04-29 10:00

ДЕН 1: 29.04.2020 година

МЕРКА 1 Инвестиции во основни средства на земјоделските стопанства
МЕРКА 3 Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи

 

ДЕН 2: - 30.04.2020 година

МЕРКА 7 Диверзифкација на фармите и развој на бизниси
Времетраење: 10.00-12.00 часот